Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Mai 2014 | 14:19
Trupa „Concertino” din Chişinău, în elita acordeoniştilor, la Bruges
Ansamblul Concertino din Chişinău va concerta sâmbătă, 24 mai, pe scena festivalului Airbag din Bruges, Belgia, la finalul unui turneu european sprijinit de ICR Bruxelles.
„Concertino cântă în mai multe țări din UE imediat după eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni. Mă bucur că spectatorii din Germania, Franța și Belgia pot astfel descoperi că Republica Moldova face parte din spațiul cultural european”, a declarat Eugen Negruţă, liderul trupei Concertino.

Potrivit ICR Bruxelles, cei nouă instrumentiști au câștigat în 2013 în Canada titlul de campioni mondiali ai orchestrelor de acordeoane, iar acum participă la Festivalul Airbag Bruges ce reuneşte cei mai renumiţi acordeonişti din lume.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam