Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Martie 2016 | 12:15
Tudor Ulianovschi a prezentat scrisorile de acreditare pe lângă Organizaţia Mondială a Comerţului
Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU şi alte organizaţii internaţionale cu sediul la Geneva, ambasadorul Tudor Ulianovschi, a prezentat scrisorile de acreditare pe lângă Organizaţia Mondială a Comerţului, directorului general al OMC, Roberto Azevêdo.
În cadrul discuţiei ce a urmat după ceremonia de acreditare,  ambasadorul Ulianovschi a reiterat determinarea Guvernului Republicii Moldova de a implementa angajamentele asumate de ţara noastră din momentul aderării la OMC. Totodată, diplomatul moldovean a subliniat interesul Guvernului de la Chişinău de a iniţia procedura de aderare la Acordul Tehnologiilor Informaţionale (ITA), care permite reducerea şi eliminarea ulterioară a taxelor vamale pentru 201 de produse din domeniul IT, iniţiat de Uniunea Europeană în cadrul celei de-a zecea Conferinţe Ministeriale a OMC de la Nairobi.

Directorul general, Roberto Azevêdo, a apreciat interesul Guvernului de la Chişinău  în vederea înrolării Republicii Moldova în sistemul mondial de comerţ conform practicilor şi principiilor OMC. Înaltul demnitar internaţional a ţinut să menţioneze beneficiile pe care le va obţine Republica Moldova odată cu ratificarea de către ţara noastră a  Acordului de Facilitare a Comerţului. În acest sens, Roberto Azevêdo a specificat că Acordul  creează condiţii pentru eliminarea  barierelor comercial-economice, ameliorării mecanismului de lucru în domeniul carantinei fitosanitare, siguranţei alimentelor, simplificării procedurilor vamale şi facilitării circulaţiei bunurilor peste graniţele naţionale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam