Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Mai 2015 | 16:39
Turişti din Moldova decedaţi în urma unui accident rutier produs în Egipt
Doi turişti moldoveni şi-au pierdut viaţa, iar alte 11 persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs în zona oraşului Hurgada din Egipt, anunţă Ria Novosti.
Potrivit sursei citate, autocarul s-a tamponat cu un tir, după care s-a răsturnat. Printre victimele rănite sunt înregistrați cetățeni ruși și ucraineni.

Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii accidentului rutier, precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ana Taban, a confirmat informaţia şi a precizat că este persoanele decedate sunt două femei în vârstă de 27 de ani. Rudele victimelor au fost informate despre tragedie.

În autocar, se aflau în total şapte cetăţeni moldoveni. Ambasada Moldovei la Ankara a anunţat că va acorda toată asistenţa consulară necesară pentru ca victimele să fie transportate în ţară.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam