Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Martie 2015 | 12:07
Turişti moldoveni - blocaţi în munţii din România
Trei turişti moldoveni au rămas blocaţi, luni, 2 martie, în staţiunea Buşteni din România, ei fiind recuperaţi de către salvamontiştii prahoveni în urma unei acţiuni care a durat peste două ore, notează agenţia Mediafax.
Cei trei turişti au plecat pe munte, dar, la un moment dat, nu au mai putut nici să înainteze, nici să se întoarcă pe traseul pe care urcaseră, motiv pentru care au cerut ajutor.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii au intervenit, luni, pentru recuperarea a trei turişti rămaşi blocaţi pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi.

Victimele sunt din Chişinău și au vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani. Acum sunt în siguranţă în staţiunea Buşteni.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam