Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Martie 2016 | 15:26
Turismul rural moldovenesc a fost promovat la un târg de profil din Bucureşti
Republica Moldova a fost prezentă cu un stand naţional la Târgul de Turism din Bucureşti. Evenimentul care a avut loc în perioada 25-28 februarie a avut drept scop promovarea turismului rural, ecologic şi cultural.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în România, printre expozanții standului țării noastre au fost reprezentanții Asociației Naționale pentru Turismul Receptor din Moldova (ANTRIM), precum și ai unor agenții de turism.

Pentru vizitatorii standului, a fost organizată o conferință de prezentare a rutelor turistice în Republica Moldova, precum și o degustare de vinuri autohtone.

Pe parcursul târgului managerii turismului din Republica Moldova au avut, de asemenea, întâlniri cu reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc și importanți tuor operatori din România. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte de interes, inclusiv extinderea programelor turistice bilaterale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam