Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iunie 2015 | 16:57
Turismul rural moldovenesc promovat la Festivalul European din Franţa
Locurile pitoreşti din Republica Moldova au fost prezentate vizitatorilor primei ediţii a Festivalului European de Turism şi Strategie care a avut loc în Franţa, în perioada 3-6 iunie. În cadrul evenimentului, Republicii Moldova i-a fost decernată steaua europeană a turismului la categoria „Cea mai bună gamă a produselor derivate”, informează Ambasada Moldovei la Paris.
Standul Republicii Moldova a propus celor interesaţi un spectru variat de produse de artizanat  și numeroase pachete turistice propuse de câteva agenții de turism din țara noastră. La prezentarea standului ţării noastre şi-a adus aportul şi comunitatea moldovenilor stabiliţi în statul francez.

De asemenea, Republica Moldova a fost reprezentată și la nivelul prestațiilor artistice, datorită a două recitaluri de muzică susținute de către artista originară din Chișinău, Vika Mahu.
 

Interpreta consideră că fiecare dintre cei plecați de acasă are responsabilitatea de a reprezenta țara sa. „Atunci când sunt pe scena mă prezint ca venind dintr-un colț de lume pe care puțini îl cunosc – Moldova. Eu prin muzica mea conturez un desen în imaginația fiecăruia. Sper din suflet ca această imagine să fie cât mai armonioasă”, a menționat Vika Mahu pentru TRM.MD.

Și Liliana Roșca, președinta asociației Union Interculturelle „Constellation Culture” a subliniat pentru TRM.MD că este o onoare pentru Republica Moldova  să participe cu un stand la acest eveniment. „Aceste festivaluri europene constituie un prilej pentru străini de a descoperi  cu adevărat cultura, tradițiile, obiceiurile, precum și specificitatea orașelor europene”, a menționat Liliana Roșca

Evenimentul a reunit 20 de state europene, reprezentate de 30 de orașe.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam