Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2014 | 16:42
Turneu de fotbal organizat de moldovenii din Padova
16 echipe de fotbalişti semi-profesionişti şi amatori din Italia, precum şi echipe formate de cetăţeni ai Republicii Moldova aflaţi cu traiul în peninsulă s-au întrunit recent în cadrul unui turneu de fotbal ce a avut loc în oraşul Padova, Italia.
Echipele vin din orașele: Bologna, Brescia, Cittadella, Ferrara, Mestre, Milano, Padova, Parma, Reggio Emiglia, Roma, Torino, Trento, Treviso, Veneția, Verona și Vicenza.

Solicitat de trm.md, Nicolae Dumbravanu, reprezentant al Comisiei Migranților din cadrul Primăriei Padova, a comunicat că acest eveniment sportiv este deja la cea de-a 11-a ediție. Potrivit lui, evenimentul vine să promoveze unitatea și pasiunea pentru sport a cetățenilor Republicii Moldova, aflați în afara hotarelor ei, contribuind la integrarea cetățenilor în societatea italiană.

Potrivit organizatorilor, echipa din orașul Padova s-a clasat pe locul III, echipa din Milano – pe locul II, iar locul întâi a fost ocupat de echipa din Torino.
Oaspeți de onoare ai evenimentului au fost ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, precum și reprezentanți ai PDM, care au oferit suport economic pentru desfășurarea evenimentului.

Turneul a fost organizat de către Asociația „Moldavi nel Veneto” în parteneriat cu Asociația Olimpia (Mestre), Gazeta Basarabiei (Padova), Nicolae Dumbravanu (Comisia Migranților, Primăria Padova) și alte asociații din Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam