Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2014 | 14:42
Ucrainenii „emigrează” în Moldova, pentru a fi mai aproape de Europa
Tot mai mulţi cetăţeni ucraineni vor să adopte cetăţenia Republicii Moldova, pentru a fi mai aproape de Europa şi pentru a călători liber, informează vesti.ua.
„Uniunea Europeană va deveni disponibilă pentru mulți ucraineni, datorită Republicii Moldova, aceasta fiind prima dintre fostele republici sovietice care va primi regim fără vize în Europa, fără a fi membru al Uniunii Europene. Pe 25 februarie 2014, Parlamentul European trebuie să adopte decizia care va intra în vigoare pe 1 iulie 2014”, relatează sursa citată.

Potrivit vesti.ua, țara noastră se află pe locul nouă într-un top al țărilor în care emigrează cel mai frecvent ucrainenii, indicând că oficial au emigrat aproximativ 315 ucraineni în anul 2012.

Diaspora ucraineană din Republica Moldova numără aproximativ 455 de mii de persoane.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam