Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Noiembrie 2015 | 10:48
Ultimele zile în care tinerii pot aplica la concursul „Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova”
Tinerii din Republica Moldova care îşi fac studiile peste hotare mai au posibilitatea, timp de o săptămână, să depună dosarele la concursul „Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova”.
Se consideră eligibili studenții originari din Republica Moldova, care își fac studiile în anul academic 2015-2016 la instituții de învățământ superior din străinătate (ciclurile universitare licență, masterat și doctorat), inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2015.

Dosarul de concurs ce va fi expediat până la 15 noiembrie va include Curriculum Vitae, Scrisoare de motivare care să facă referință la rezultatele academice, activitățile extra-curriculare și modul în care acestea ar putea contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

Ediția din anul acesta a Galei Studenților Originari din Republica Moldova aduce o noutate în desfășurarea programului, produs al parteneriatului cu Forumul Absolvenților Reveniți. Astfel în cadrul unei rubrici cu genericul „Reveniri care inspiră” vor fi promovate cele mai motivaționale istorii a tinerilor absolvenți ai facultăților din străinătate care, revenind acasă, au reușit să creeze un impact remarcabil prin activitatea acestora.

Mai multe detalii aflați aici.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam