Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Ianuarie 2015 | 13:25
Un academician moldovean coordonează un centru ştiinţific din Rusia
Academicianul moldovean Valeriu Canţer coordonează unul dintre cele trei centre ştiinţifice de la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare din Dubna, Federaţia Rusă.
„Am onoarea să prezidez acest comitet care întrunește 18 persoane venite din diferite țări. De fapt, este un instrument de selectare, aprobare a tematicii cercetării. Audiem rapoartele cu propuneri de proiecte și facem unele recomandări, iar în baza lor, organele de conducere ale Institutul Unificat de Cercetări Nucleare, care au un staff de vreo 7 mii persoane elaborează politici științifice corecte și eficiente”, a declarat Valeriu Canţer pentru Radio Moldova.

De menţionat că Institutul Unificat de Cercetări Nucleare din Dubna a fost fondat în 1956 de 18 state membre, printre care şi Republica Moldova. Instituția are relaţii de colaborare cu alte 700 centre similare din 64 state ale lumii.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam