Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Iulie 2017 | 15:25
Un ansamblu de dansuri populare din Moldova a obţinut locul doi la un festival din Turcia
Ansamblul de dansuri populare „Hora mare” a reuşit să obţină locul doi lafestivalul de dansuri populare „Altin Karagoz” ce s-a desfăşurat în Turcia, în perioada 7-12 iulie. Reveniţi în ţară, dansatorii moldoveni au povestit despre succesul şi emoţiile ce le-au avut la acest festival, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa”, de la postul public de televiziune „Moldova 1”.
La festivalul au participat colective artistice din peste 20 de ţări. Potrivit lui Denis Gînga, artiștii din Moldova au fost invitați la acest festival de Consulatul Turciei în Republica Moldova. 

„Festivalul se numeşte „Altin Karagoz” şi este cel mai mare festival din Turcia. Festivalul are scopul de a promova colectivele artistice, desigur se dau şi premii. Pentru noi a fost foarte interesant şi ne mândrim că am participat”, a declarat coregraful ansamblului, Denis Gînga.

„Noi am reuşit să cucerim juriul pentru că la bază a fost temperamentul. Unde joacă moldovenii, acolo pământul geme. Atunci când dansezi cu plăcere, se primeşte foarte bine”, au spus Andrei şi Marcel, membri ai ansamblului.

Ansamblul de dansuri populare „Hora mare” întruneşte peste 80 de membri, de diferite categorii de vârstă, dar la festivalul din Turcia au participat doar 27 de dansatori din cadrul ansamblului. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam