Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2016 | 16:45
Un artist moldovean stabilit în Polonia îşi vernisează lucrările în România
Un pictor, originar din Bălţi, stabilit în Polonia, îşi vernisează lucrările în cadrul Muzeul Judeţean Satu Mare din România, informează informatia-zilei.ro.
Potrivit sursei citate, expoziția intitulată „Jurnal de călătorie…”, semnată de moldoveanul Serge Vasilendiuc și polonezul Mariusz Drohomirecki, a fost lansată pe 30 martie și va putea fi vizitată timp de o lună.

Serge Vasilendiuc s-a născut în anul 1972 în oraşul Bălţi, Republica Moldova. Artistul este absolvent al Colegiului de Arte Plastice din Chişinău şi al Academiei de Arte din Iaşi. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Interjudeţeană Cluj-Bistriţa, şi al Uniunii Artiştilor Plastici din Polonia, Filiala din Cracovia. În anul 2011 obţine titlul de doctor la Institutul de Artă al Universităţii Pedagogice din Cracovia.

A realizat 20 de expoziţii personale, participând şi la peste 50 de expoziţii colective şi de grup în ţară şi străinătate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam