Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Aprilie 2018 | 15:35
Un artist plastic originar din Moldova a pictat o capelă din Austria
Cunoscutul artist plastic Teodor Buzu, originar din Republica Moldova, stabilit de mai mulţi ani în Cehia, a pictat Capela Reingers din Austria, informează agenţia Moldpres, citată de Radio Moldova Actualităţi.
Teodor Buzu a menționat pentru sursa citată că a obținut acest proiect în urma unui concurs, iar lucrarea a fost efectuată timp de cinci ani.

„Proiectul l-am numit „Memento Vivere”. Ideea mea e, că omul, care intră în capelă, să nu se gândească la moarte, dar, văzând picturile mele, să reculeagă lucrurile cele mai luminoase din viața lui și a celor apropiați. Ba mai mult. După redeschiderea capelei cu lucrarea mea, aici se fac concerte, seri de poezie, discuții, diverse activități culturale”, a precizat Teodor Buzu.

Teodor Buzu este laureat al mai multor premii internaţionale. El participat la circa 100 de expoziţii colective şi a avut peste 80 de expoziţii personale.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam