Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Septembrie 2017 | 09:04
Un autobuz cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Grav accident rutier cu implicarea unui autobuz cu moldoveni, care se îndrepta spre Bucureşti de la Chişinău. Autobuzul s-a izbit violent de o maşină, şi a fost proiectat într-un microbuz. S-a întâmplat noaptea trecută, în apropiere de localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la unimedia.info.
Potrivit martorilor, vinovat de producerea accidentului s-ar face șoferul mașinii, care ar fi ieșit brusc pe contrasens. Conducătorul autobuzului ar fi încercat să evite impactul, dar nu i-a reușit, izbindu-se violent de automobil, iar în cele din urmă fiind proiectat într-un microbuz parcat pe marginea carosabilului.
 
În urma impactului, șoferul mașinii, cetățean român a decedat pe loc, iar alți câțiva pasageri au fost răniți.
 
La fața locului au intervenit o echipă de salvatori. Deocamdată nu se cunoaște dacă printre răniți se numără și moldoveni. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam