Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2017 | 14:40
Un autobuz din Moldova, implicat într-un accident rutier în Ucraina
UPDATE: ora 14:40: Trei persoane care au avut de suferit în urma unui accident rutier produs în apropiere de oraşul Cernăuţi (Ucraina) vor fi aduse astăzi la un spital din Chişinău, de către un echipaj SMURD. Victimele vor fi preluate de la spitalul din Cernăuţi, unde au fost internate în urma impactului.
UPDATE: ora 10:52: Un accident rutier cu implicarea unui autobuz de pasageri cu numere de înregistrare moldoveneşti, care circula pe ruta Aachen (Germania) – Chişinău, s-a tamponat frontal cu un microbuz, ieşit pe contrasens. Accidentul a avut loc în seara zilei de 17 iulie, în oraşul Cernăuţi (Ucraina).  

Potrivit informațiilor de ultimă oră recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în autobuz se aflau 56 pasageri, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), urmare a accidentului, trei pasageri care se aflau în autobuz au suferit diverse traume şi leziuni corporale şi au fost transportaţi la spitalul din Cernăuți pentru ajutor medical şi investigaţii necesare. Viaţa lor se află înafara oricărui pericol. Pentru ceilalţi 53 de pasageri a fost organizat transportul către Republica Moldova. 

În acelaşi timp, şoferul  microbuzului, cetăţean ucrainean, a decedat în urma accidentului rutier.

Ambasada Republicii Moldova la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene.  De asemenea, Ministerul a activat celula de criză ce are drept scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni, în astfel de cazuri.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev sau +37322 788722 – numărul de urgenţă al celulei de criză a MAEIE.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam