Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2015 | 10:56
Un autocar cu cetăţeni moldoveni, implicat într-un accident la Brăila. Un adult şi un copil şi-au pierdut viaţa
Un autocar înmatriculat în Turcia, care transporta 50 de persoane, majoritatea cetăţeni ucraineni şi moldoveni, s-a răsturnat astăzi dimineaţă pe raza localităţii Baldovineşti, din municipiul Brăila (România). Un adult şi un copil şi-au pierdut viaţa. Alte 20 de persoane sunt grav rănite, fiind transportate la spitale din Brăila şi Galaţi, scrie evz.ro.
Potrivit sursei citate, a fost declarat cod roşu de intervenţie, aceasta fiind procedura în cazul unui accident cu cel puţin zece răniţi.

Accidentul s-a produs în jurul orei 9:00. Autocarul, care transporta mulţi copii, s-a răsturnat, deoarece şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, cu carosabil ud şi vizibilitate redusă, scrie infobraila.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, a declarat că au fost solicitate ambulanţe şi echipe de descarcerare SMURD din judeţele învecinate. „Răniţii au fost transportaţi la ISU Brăila cu ambulanţe care au participat la intervenţie. Nu avem încă o evaluare clară privind victimele. La faţa locului nu mai sunt răniţi acum”, a declarat Ştefan Stoian.

„20 de persoane au fost rănite şi au fost transportate la spitale - 16 în Brăila şi patru în Galaţi. Răniţii prezintă traumatisme craniene şi ale membrelor inferioare. Pentru două persoane rănite foarte grav a fost solicitat un elicopter care să-i transporte la un spital din Bucureşti”, scrie infobraila.ro.

Autocarul se îndrepta spre Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam