Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Decembrie 2017 | 09:08
Un autocar cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Un autocar care venea din Chişinău şi în care se aflau 19 persoane s-a ciocnit, miercuri seara, cu un autoturism în care se aflau alţi trei oameni. Accidentul a avut loc pe DN 17, în localitatea Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud, România, scrie Mediafax.
„Din primele verificări, la ieşire din Mureşenii Bârgăului, pe direcţia de mers spre Bistriţa, un tânăr de 22 de ani aflat la volanul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, fiind lovit de un autocar condus de un cetăţean moldovean în vârstă de 51 de ani. Nu s-au înregistrat victime. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele sunt negative”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb.

Cele două autovehicule implicate în accident au suferit avarii, iar autocarul nu a mai putut să îşi continue cursa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), Marius Rus, pasagerii autocarului şi şoferii au fost preluaţi şi cazaţi într-un spaţiu corespunzător până la sosirea altui mijloc de transport care să îi preia pentru a-şi continua drumul. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam