Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iulie 2017 | 14:30
Un autocar cu cetăţeni moldoveni s-a răsturnat în Ungaria
Un accident rutier cu implicarea unui autocar cu cetăţeni moldoveni a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi în Ungaria, în jurul orei 11:30. Autocarul venea din Nisa (Franţa) spre Chişinău. Cauza preliminară a accidentului ar fi o maşină care a tăiat calea autocarului.
Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta este în contact cu autoritățile ungare, potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). Consulul Republicii Moldova este în drum spre locul accidentului, iar MAEIE a activat celula de criză ce are ca scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni.

Potrivit ultimelor informații recepționate de la autoritățile maghiare, două persoane ar fi suferit leziuni uşoare, iar altă persoană este în stare gravă. Victimele au fost transportate la spital pentru investigaţii. Pentru mai multe detalii rudele pot contacta numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Budapesta: +36302838060, numărul de urgenţă al Celulei de criză a MAEIE: +37362177555. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam