Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Septembrie 2016 | 14:06
Un autocar cu pasageri moldoveni a luat foc în Bulgaria
Un autocar ce avea la bord 26 de cetăţeni din Republica Moldova a luat foc în seara de luni, 5 septembrie, în Bulgaria. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), nimeni nu a avut de suferit, scrie IPN.
Serviciul de presă al MAEIE menţionează că autocarul, ce aparţine unei companii din Moldova, s-a aprins din mers, cu 24 de pasageri şi doi şoferi, toţi cetăţeni moldoveni, pe magistrala auto „Struma”, în regiunea oraşului Blagoevgrad din Bulgaria.

Conform Ambasadei Republicii Moldova în Bulgaria, toate persoanele sunt în afara oricărui pericol.

Pasagerii au fost cazaţi şi sunt în aşteptarea altei unităţi de transport pentru a fi aduşi în Republica Moldova.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam