Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2016 | 10:03
Un autocar cu pasageri moldoveni s-a răsturnat în România
Clipe de groază pentru turiştii unui autocar care efectuau o cursă pe ruta Chişinău - Paris. Şapte persoane au ajuns la spital după ce şoferul autocarului ar fi adormit la volan, relatează reporterntv.ro.
Accidentul avut loc în această dimineață pe varianta ocolitoare a suburbiei Blăgești, județul Bacău când șoferul autocarului a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat.  La fața locului au ajuns două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Pașcani, unul SMURD și cel de descarcerare s-au deplasat la locul accidentului.

În urma impactului, șapte persoane au suferit traumatisme la cap, mâini și picioare, fiind transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Pașcani.

Cinci dintre persoanele rănite sunt moldoveni, iar doi, soţ şi soţie, sunt cetăţeni francezi. La spital a ajuns și șoferul autocarului, care din primele verificări se pare că a adormit la volan.

Pasagerii care au scăpat nevătămați au fost transportați la sediul Poliției Pașcani, până când reprezentanții firmei de transport vor trimite un echipaj care să îi preia. Ei nu vor să își continue drumul și se vor întoarce acasă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam