Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Ianuarie 2016 | 12:49
Un autocar de pe ruta Chişinău-Kiev a derapat de pe carosabil din cauza condiţiilor meteo
Un autocar care efectua cursa Chişinău-Kiev, cu 65 de pasageri la bord, a derapat de pe carosabil ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Un anunţ în acest sens a fost făcut luni, 11 ianuarie, de către Serviciul ucrainean de Stat pentru Situaţii Excepţionale, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Incidentul s-a întâmplat în jurul orei 05:00, pe porțiunea din regiunea Odesa a șoselei Chișinău-Poltava. Salvatorii sosiți la fața locului au remorcat autocarul pentru a-l readuce pe carosabil. Informații despre eventuale jertfe nu sunt.

Contactat de Radio Moldova Actualități, reprezentantul Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat ca deocamdată nu dețin informații și că vor reveni ulterior.

MAEIE despre accidentul din Ucraina


Un autocar de pe ruta Chişinău-Kiev a derapat de pe carosabil din cauza condiţiilor meteo
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam