Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Mai 2014 | 11:08
Un balerin moldovean stabilit la Berlin a evoluat la Chişinău
Prim-solistul Operei de Stat din Berlin, Dinu Tamazlâcaru, originar din Republica Moldova, a dansat sâmbătă pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău în spectacolul „Don Quijote” de Ludvig Minkus.
Dinu Tamazlâcaru spune că deşi a dansat pe cele mai mari scene ale lumii, este pentru prima dată când este invitat la Chişinău. „Am emoţii deosebite. Am plecat de acasă la vârsta de 15 ani. Pentru mine este ceva extraordinar să dansez pe scena pe care am făcut cândva primul pas”, a declarat renumitul balerin pentru Moldpres.

Balerinul moldovean evoluat alături de solista Operei din San Carlo, Italia, Maria Kicevska, originară din Macedonia.

Spectacolul a fost organizat de Teatrul de Operă şi Balet în colaborare cu Agenţia de Impresariat „ColossArt production” din Elveţia.

Dinu Tamazlâcaru s-a născut pe 17 aprilie 1984 la Chişinău. A studiat la Liceul de Coregrafie din capitală. În 2002 a absolvit Conservatorul din Viena, Austria, secţia de coregrafie. Imediat după absolvire este angajat în calitate de solist la Opera din Berlin, iar în 2007 devine prim-solist al acesteia. Dinu Tamazlâcaru a obţinut mai multe premii la diverse concursuri internaţionale. Este feciorul distinsei cântărețe Ileana Osoianu.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam