Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Septembrie 2016 | 14:58
Un bărbat condamnat în Moldova pentru viol a fost arestat în Italia
Un bărbat condamnat în Moldova pentru viol a fost arestat în Italia. Bărbatul a fost stopat în provincia Parma pentru un control de rigoare, relatează Moldova 1.
În urma verificărilor, forțele de ordine au constatat că pe numele bărbatului a fost emis un mandat de urmărire internațională, după ce a fost condamnat de judecătorii moldoveni pentru comiterea unui viol pe teritoriul Republicii Moldova, scrie presa italiană.

Acum cetăţeanul urmează să fie extrădat autorităţilor moldoveneşti pentru a-şi ispăşi pedeapsa. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam