Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Noiembrie 2015 | 10:09
Un bărbat din Chişinău a alunecat şi s-a prăbuşit în gol într-o expediţie în munţi
Un bărbat de 34 de ani din Chişinău şi-a pierdut viaţa într-o expediţie în Piatra Craiului, România. Turistul era cu soţia şi alţi cinci prieteni pe un traseu extrem de dificil, pe marginea unei prăpastii de peste 200 de metri, scrie stirileprotv.ro.
Grupul trecuse de porțiunea cea mai periculoasă, când zăpada proaspăt așternută l-a păcălit pe tânărul care a alunecat și s-a prăbușit în gol.

Potrivit sursei citate, nu era prima oară când turiștii se aventurau pe trasee dificile, iarna. Așa că au ales acest traseu, un drum care, în sezonul rece, nu este recomandat turiștilor. 

Jandarmii montani au reușit cu greu să ajungă la grupul de turiști. Ei au făcut mai bine de șase ore până la locul unde s-a petrecut tragedia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam