Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Martie 2017 | 11:36
Cunoaşte-l pe singurul moldovean inclus în clasamentul Forbes 2017
Boris Mints, în vârstă de 58 de ani, este singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes din anul 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari, informează mold-street.com.
Averea acestuia s-a majorat într-un an cu circa 150 milioane de dolari, de la 1,2 la 1,35 miliarde dolari şi acum ocupă poziţia 1 567 în lume şi locul 56 în topul miliardarilor ruşi, arată clasamentul Forbes.

Boris Mints este originar din Râbniţa, Republica Moldova, dar activitatea sa şi afacerile sale le are în Rusia. Potrivit Forbes, el este proprietarul unui holdingului de investiţii cu sediul în Cipru, care deţine fonduri de pensii şi active imobiliare în Rusia şi alte state.

Mints a folosit veniturile pentru a cumpăra mai multe fonduri de pensii ruseşti şi o cotă într-o companie din Austria care investeşte în imobiliare, inclusiv în România. La finele anului trecut el a vândut cota sa.

De menționat că, Bill Gates, fondatorul Microsoft, ocupă în continuare primul loc în clasamentul Forbes, cu o avere de 86,9 miliarde de dolari, în creştere cu 14,7 la sută faţă de anul 2016. Locul doi este ocupat de Warren Buffett, proprietarul fondului de investiţii Berkshire Hathaway, cu o avere de 77,4 miliarde de dolari.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam