Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2017 | 18:18
Un basarabean, stabilit în SUA, a lansat la Chişinău o carte cu romanţe şi cântece româneşti
Circa 50 de piese muzicale sunt incluse în cartea ,,Un mănunchi de trăiri româneşti. Romanţe şi cântece”, lansată astăzi la Biblioteca Naţională din Chişinău. Autorul ei este moldoveanul Mihai Dascăl, originar din Taraclia, fostul judeţ Tighina, stabilit cu traiul de 38 ani în Statele Unite ale Americii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În SUA - acolo, acum 20 ani, Mihai Dascăl şi-a întâlnit consoarta, pe Maria Coţ, originară din Maramureş. „Împreună, măcinaţi de dorul de vatră, am scris o carte bilingvă în română şi engleză, inspirată din cultura strămoşească şi poezia cărturarilor de ieri”, spune Mihai Dascăl.

Cartea ,,Un mănunchi de trăiri româneşti. Romanţe şi cântece”, include şi cinci melodii pe motive dacice. Volumul a văzut lumina tiparului în doar 50 de exemplare, fiind donat Bibliotecii Naţionale a Moldovei şi celor veniți la lansare.

La eveniment au participat oameni de cultură, ştiinţă, jurnalişti şi maeștri în artă.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam