Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Decembrie 2014 | 16:19
Un cargobot moldovenesc a transmis un semnal de pericol în apropierea insulei Corfu
Un cargobot sub pavilion moldovenesc, ce navighează în apropierea insulei greceşti Corfu şi la bordul căruia se presupune că s-ar afla sute de imigranţi, a transmis marţi, 30 decembrie, un semnal de pericol, a anunţat televiziunea greacă citată de agenţiile Reuters şi AFP.
Doi oficiali greci au confirmat că a fost recepționat un semnal de pericol emis de nava „Blue Sky M”, iar în prezent o navă a Gărzii de Coastă grecești și un elicopter militar se îndreaptă către nava aflată în dificultate, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, nu se cunoaște motivul ce a determinat echipajul să emită acest semnal, dar mass-media greacă afirmă că printre cei circa 400 de imigranți de la bordul navei s-ar afla și persoane înarmate.

Potrivit autorităților portuare, condițiile meteo în zonă sunt dificile, cu rafale de vânt de circa 49 km/h.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam