Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Noiembrie 2014 | 13:06
Un cargou sub pavilionul Moldovei a distrus două nave în România
Un cargou sub pavilionul Republicii Moldova, la efectuarea manevrei de plecare din Portul Sulina, România, a distrus două nave medicale. Potrivit Căpităniei Portului Sulina nu au fost victime şi nici nu s-au semnalat poluări, informează radioconstanta.ro.
Se presupune că din cauza vântului puternic, vasul a intrat în coliziune cu două şalupe medicale, una a Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi alta a unui cabinet medical din Sulina.

Potrivit presei românești, în urma impactului, cele două nave medicale care asigurau transportul bolnavilor la Tulcea au fost complet distruse. O şalupa a rămas cu geamurile sparte şi panoul de bord avariat.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat pentru Radio Constanţa că nava medicală Concordia a Serviciului Judeţean de Ambulanţă era asigurată.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam