Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2014 | 10:41
Un centru ce oferă servicii migranţilor a fost deschis la Ungheni
Un Centru ce va oferi servicii migranţilor moldoveni a fost inaugurat la Ungheni. Aceasta reprezintă o platformă de servicii integrate şi durabile pentru migranţi. Astfel, cetăţenii moldoveni care intenţionează să plece peste hotarele ţării, precum şi cei care sunt deja stabiliţi în străinătate, vor avea acces la servicii specializate şi informaţii ce vizează diverse domenii, informează ungheni.md.
Acest Centru va oferi informaţii privind angajarea în câmpul muncii, date despre serviciile medicale şi telecomunicaţii. „Vom susţine cetăţenii interesaţi într-o migraţie eficientă”, a declarat pentru expresul.com vicepreşedinta raionului Ungheni, preşedinta Consiliului consultativ local în cadrul acestui proiect, Iulia Pancu.

De notat că, în Republica Moldova, vor fi deschise trei astfel de centre la Ungheni, Edineţ şi Cahul. În anul 2015, un centru similar va fi deschis şi la Chişinău.

Valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane de euro, acesta fiind finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam