Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Ianuarie 2015 | 17:14
Un cercetător moldovean, coautorul unui articol într-o revistă din SUA
Doctorul habilitat, Vladimir Ţurcanu, este coautorul unui articol ştiinţific de actualitate, editat în revista „Science”, publicată la Washington, SUA. Acesta este primul articol în această publicaţie semnată de un moldovean, notează Radio Moldova Actualităţi.
Articolul a fost publicat într-o revistă cu un impact foarte mare în lume. Tematica ține de supraconductori cu temperatura critică ridicată pe baza materialelor de fier, o clasă de materiale noi ce au fost descoperite recent. „Această temă este în topul cercetărilor ce se efectuează în centrele avansate ale lumii. Studiul contribuie la modernizarea tehnologiilor energetice și informaționale existente și oferă perspectiva de a trece la un nivel mai eficient de consum energetic al societății”, a declarat Vladimir Ţurcanu pentru Radio Moldova Actualități.

Cercetătorul moldovean activează în cadrul echipei internaţionale, unde participă oameni de ştiinţă din Germania şi Marea Britanie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam