Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Februarie 2016 | 11:49
Un cetăţean moldovean a încercat să treacă ilegal frontiera Federaţiei Ruse
Un cetăţean al Republicii Moldova şi un cetăţean belarus au fost reţinuţi de poliţia rusească pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a Federaţiei Ruse. Ambele persoane nu deţineau acte de identitate, notează smolensk-i.ru.
„În urma verificărilor s-a constatat că la volanul autoturismului se găsea un cetățean al Republicii Moldova care anterior a fost tras la răspundere administrativă pentru încălcarea termenului de şedere pe teritoriul Rusiei. În calitate de pasager era un cetăţean belarus. După analizarea cazului, persoanele reţinute au fost trase la răspundere administrativă”, a anunţat Serviciul de frontieră al biroului regional Smolensk din Federația Rusă.

Potrivit sursei citate, moldoveanul a fost penalizat cu o amendă în mărime de șapte mii de ruble ruseşti, iar cetăţeanul belarus a plătit două mii de ruble.

Persoanele au fost expulzate de pe teritoriul Federaţiei Ruse.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam