Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iulie 2014 | 09:38
Un cetăţean moldovean a murit, iar alţi şase au fost răniţi în accidentul din metroul de la Moscova
Un cetăţean moldovean a murit, iar alţi şase au fost răniţi în urma accidentului produs în dimineaţa zilei de marţi, 15 iulie, în metroul de la Moscova, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene cu referire la datele Ministerului Situaţiilor Excepţionale din Federaţia Rusă.
Reprezentanţii Ambasadei Moldovei la Moscova anunţă că sunt în contact permanent cu autorităţile ruse şi acordă asistenţa necesară cetățenilor moldoveni care au avut de suferit.

Rudele persoanei decedate au fost anunţate despre accident, pe parcurs urmând a fi informate şi celelalte familii.

În urma accidentului produs mați, 22 de persoane au decedat şi circa 160 au fost rănite, dintre care 42 se află în stare gravă, potrivit ultimului bilanț anunțat de autoritățile ruse.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam