Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
21 August 2015 | 16:27
Un deputat român solicită Poliţiei de Frontieră fluidizarea traficului la punctele de trecere a graniţei României cu Republica Moldova
Deputatul român Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a solicitat vineri, 21 august, Poliţiei de Frontieră române, întreprinderea măsurilor necesare pentru deblocarea şi fluidizarea traficului la punctele de trecere a graniţei României cu Republica Moldova.
„Doresc să vă aduc la cunoştinţă că am fost sesizat astăzi de mai mulţi cetăţeni români din Republica Moldova, care călătoresc spre sau dinspre România, cu privire la cozile imense de la punctele de trecere a frontierei. Sesizările primite din partea acestora fac referire, în cele mai multe cazuri, la Vama Albiţa, acolo unde aceştia sunt nevoiţi să aştepte câteva ore pentru a-şi putea continua drumul”, a declarat deputatul român.

Oficialul a adresat inspectorului general român rugămintea „de a lua toate măsurile necesare pentru fluidizarea traficului la graniţa cu România”, se arată în scrisoarea lui Eugen Tomac, transmisă inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, Ioan Buda.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam