Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 August 2015 | 13:22
Un echipaj SMURD ar putea transporta un tânăr moldovean grav accidentat în Ucraina
Autorităţile de la Chişinău conlucrează pentru a transporta în Republica Moldova un tânăr moldovean care a avut de suferit în urma unui accident grav produs pe 4 august în oraşul Corosteni, regiunea Jitomer din Ucraina. Anunţul a fost făcut pentru Radio Moldova Actualităţi, de către Liliana Puşcaşu, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
„Implicarea salvatorilor vine la solicitarea mamei băiatului de 19 ani internat în stare gravă la reanimare în Spitalul din Corosteni. Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne precaută posibilitatea ca pacientul să fie transportat în Moldova prin intermediul unui echipaj SMURD, cu o ambulanță „Reanimobil”, întrucât starea bărbatului este gravă. La moment sunt discuții dintre Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Situațiilor Excepționale și Ministerul Sănătății din Republica Moldova pentru ca pacientul să poată fi adus la Chișinău”, a explicat Liliana Pușcașu.

Mai multe detalii aflați din materialul Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam