Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2018 | 13:05
Un echipaj SMURD merge în Italia pentru a prelua o pacientă din Republica Moldova
O moldoveancă, în vârstă de 59 de ani, va fi adusă în Republica Moldova din Italia de către un echipaj SMURD, relatează Moldova 1.
La solicitarea rudelor femeii, o echipă de specialişti de la Chişinău a pornit spre Italia în această dimineaţă. Femeia va fi preluată de către un echipaj SMURD cu o ambulanță de terapie intensivă, dintr-un spital din Brescia și va fi asistată de către medici.

La revenirea în țară femeia va fi internată într-un spital de profil din Chișinău, unde va avea parte de îngrijiri medicale ulterioare.

Până în prezent, au fost înregistrate peste 12 astfel de intervenții SMURD, care transportă și asistă medical cetățeni ai Republicii Moldova , din alte țări, pentru a avea parte de îngrijiri medicale.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam