Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2015 | 11:43
Un film moldovenesc a obţinut cele mai importante premii la un festival în SUA
Lungmetrajul moldovenesc „Ce Lume Minunată”, regizat de Anatol Durbală şi produs de Sergiu Cumatrenco Jr. obţine alte trei premii prestigioase, de data aceasta la Boston, Statele Unite ale Americii.
Potrivit Massachusetts Independent Film Festival, cele mai importante premii merg anul acesta către un film produs în Republica Moldova. Din cele 48 de filme înscrise în festival, filmul „Ce Lume Minunată” obține: Premiul pentru cel mai bun regizor – Anatol Durbală; Premiul pentru cel mai bun scenariu – Anatol Durbală; Premiul special al juriului pentru cel mai bun film străin - Moldova.

Filmul urmează a fi prezentat la festivaluri în Slovenia, Luxemburg, Canada, Olanda, Germania.

În Moldova, începând cu aprilie 2016, filmul va fi proiectat în cinematograf, va fi difuzat la TV, vor fi emise DVD-uri cu autografele echipei și va fi plasat pe internet odată cu lansarea unui nou proiect de film marca Youbesc, marca Durbală și marca Republica Moldova.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam