Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Septembrie 2015 | 14:39
Un Forum economic dedicat Moldovei a fost organizat la Milano
La Milano, Italia, a avut loc Forumul economic cu genericul „Lombardia întâlneşte Republica Moldova”, organizat de către Regiunea Lombardia şi Camera de Comerţ şi Industrie moldo-italiană, sub patronatul Guvernului Republicii Moldova, Ambasadei Republicii Moldova la Roma şi a Ambasadei Italiei la Chişinău.
Delegația moldovenească a fost reprezentată de către ambasadorul Stela Stângaci, președintele Federației Agricultorilor, Valeriu Cosarciuc, directorul AITT, Roman Chirca, consilierul în biroul prim-ministrului pentru Dezvoltare Economică, Sergiu Bulbas. Oficialii au făcut o amplă prezentare a oportunităților de afaceri pe care le oferă Moldova, încurajând oamenii de afaceri italieni să investească în economia moldovenească.

Partea italiană a fost reprezentată de către vicepreședintele Regiunii Lombardia, Mario Mantovani, ambasadorul Italiei la Chișinău, Enrico Nunziata, președintele Camerei de Comerț și Industrie moldo-italiană, Mauro Salvatori, numeroși reprezentanți ai autorităților regionale, camerelor de comerț, asociațiilor de categorie, oameni de afaceri.

În cadrul forumului, ambasadorul moldovean a avut o discuție cu vicepreședintele Regiunii Lombardia și ambasadorul Italiei la Chișinău, convenind de a iniția un Acord de colaborare între Moldova și Regiunea Lombardia. Acordul ar include sectoarele prioritare de colaborare prezente în Acordul de Asociere cu UE, în special, domeniul agriculturii, noilor tehnologii, energiei renovabile, sănătății.

De asemenea, interlocutorii au căzut de acord de a crea sinergii, pentru a asigura o participare cât mai activă a întreprinzătorilor italieni la Business Week-ul moldo-italian, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-24 octombrie 2015.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam