Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Aprilie 2014 | 14:03
Un fotograf moldovean ne va prezenta ţara în cadrul Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan
Fotograful moldovean Mihai Potîrniche îşi va expune lucrările sale la Baku în cadrul Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan care vor avea loc la29-30 aprilie. Vernisajul, va cuprinde 37 fotografii reprezentative despre Republica Moldova.
Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, evenimentul aflat la cea de-a doua ediţie, este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Turismului al Republicii Azerbaidjan, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Azerbaidjan.

Potrivit Ministerului Culturii,  ceremonia de inaugurare a Zilelor Culturii Republicii Moldova va avea loc la Filarmonica Naţională din Baku şi va cuprinde un concert susţinut de ansamblul de muzică populară şi dans “Flueraş” condus de fraţii Ştefăneţ şi maestru de balet Iurie Bivol. Evenimentul va fi deschis de ministrul Culturii şi Turismului din Republica Azerbaidjan, Abulfas Garayev şi ministrul Culturii al Republicii Moldova, Monica Babuc.

Potrivit organizatorilor, la eveniment şi-au anunţat prezența autorităţi azere, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Azerbaidjan, reprezentanţii diasporei moldoveneşti, oameni de cultură, precum şi publicul larg interesat de a cunoaşte tradiţiile noastre populare.

Un alt eveniment organizat în cadrul Zilelor Culturii Republicii Moldova este concertul susţinut de formaţia “Trigon” condusă de Anatol Ştefăneţ, cu participarea interpretului Valy Boghean, la Filarmonica Naţională din Baku.

Programul vizitei ministrului Culturii din Republica Moldova în Republica Azerbaidjan prevede o întrevedere bilaterală cu omologul său azer, Abulfas Garayev, în cadrul căreia vor discuta despre căile de aprofundare a dialogului şi cooperării în domeniul culturii şi implementării unor proiecte culturale comune.

Cadrul juridic de colaborare în domeniul culturii cu Republica Azerbaidjan este reglementat de Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Azerbaidjan cu privire la colaborarea în domeniul culturii, semnat la Baku la 27 noiembrie 1997.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam