Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Noiembrie 2017 | 17:32
Un grup de jurişti oferă consultaţii gratuite privind migraţia în Rusia
Un ghid ce explică procedurile de legalizare şi integrare a migranţilor în Federaţia Rusă a fost prezentat de către juriştii proiectului „90180.ru”. Ghidul va fi oferit gratuit persoanelor care vor solicita consultaţii, relatează Mesager.
Autorii susţin că îşi propun astfel să informeze populaţia migrantă şi să o educe în materie de legislaţie.

În broşură sunt descrise procedurile de punere la evidenţă, de obţinere a patentei, dar şi mai multe recomandări ale juriştilor pentru alte situaţii specifice.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam