Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Mai 2017 | 15:47
Un grup de moldoveni, reţinut în Italia
Poliţia italiană a reuşit să anihileze un grup infracţional format din cetăţeni moldoveni, care a comis mai multe furturi în regiunea de nord a peninsulei. Infractorii erau foarte bine pregătiţi, de aceea reuşeau să dea spargerea până la declanşarea alarmelor, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Bani.md.
Oamenii legii din Italia anunță că au emis mandate de arestare pentru patru moldoveni. În același timp, un alt cetățean al Republicii Moldova și unul al României au fost plasați în arest la domiciliu.

Ancheta a stabilit că prădătorii pătrundeau în magazine prin acoperiș, fiind legați cu funii pentru a evita declanşarea alarmelor. Obiectele sustrase erau ulterior trimise în țările din Europa de Est.

Până în prezent, suma prejudiciilor se ridică la 500 de mii de euro.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam