Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Septembrie 2017 | 09:41
Un înotător din Moldova a traversat înot strâmtoarea Gibraltar
Dmitri Voloşin – este cel de-al doilea înotător moldovean care a reuşit să traverseze în înot strâmtoarea Gibraltar. Sportivul a depăşit strâmtoarea cu distanţa de 18 kilometri în patru ore şi 27 de minute. Împreună cu el au înfruntat strâmtoarea dintre Africa şi Europa doi sportivi din SUA şi Franţa.

Timp de trei zile sportivii au așteptat ca vântul să bată din direcția potrivită și pe 10 septembrie, vântul a permis ca apele Gibraltarului să fie cucerite. Sub supravegherea medicilor și a echipei de salvatori, sportivii au petrecut în apă peste patru ore.
 
Rezultatul a fost înregistrat de ACNEG (Asociaţia de Traversare a Strâmtorii Gibraltar).
 
Potrivit lui Voloșin, el a realizat ceea pentru ce s-a pregătit asiduu mult timp, desfășurând numeroase antrenamente. „Traversând înot strâmtoarea Gibraltar pot să spun un lucru - nu există nimic imposibil. După ce am finalizat și am desfăcut drapelul Republicii Moldova deasupra capului, emoțiile m-au copleșit și voiam să cuprind tot Pământul”, - a spus Dmitri Voloșin.
 
Strâmtoarea Gibraltar leagă Oceanul Atlantic de Marea Mediterană și separă Spania de Maroc. Ea este recunoscută ca având condiții meteorologice nefavorabile, iar din această cauză, în momentul dat, în lume sunt doar circa 1400 de oameni care au reușit să traverseze înot strâmtoarea (mai puțini decât au urcat pe vârful Everestului).
 
Anterior, în anul 2014, strâmtoarea a fost traversată și de moldoveanul Ion Lazarenco.

Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam