Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Octombrie 2014 | 15:01
Un italian de 76 de ani a înjunghiat o moldoveancă
O moldoveancă a fost înjunghiată de un italian în vârstă de 76 de ani pentru că nu îi împărtăşea sentimentele. Incidentul a avut loc acum câteva zile în oraşul Mestre din Italia, informează ilgazzettino.it.
Potrivit presei italiene, femeia, originară din Republica Moldova lucra în calitate de menajeră în casa bărbatului. Italianul a făcut mai multe tentative să o convingă pe moldoveanca în vârstă de 40 de ani să îi accepte avansurile, însă acesta a fost refuzat.

Astfel, bărbatul a urmărit victima până la domiciliul acesteia, după care a rugat-o să se coboare. După ce a deschis ușa, bătrânul a înjunghiat-o pe femeie de două ori în regiunea pieptului.

Norocul femeii a fost că țipete sale au fost auzite de vecinii care i-au sărit în ajutor și au chemat ambulanța. Între timp, agresorul a reușit să fugă de la locul faptei.

Polițiștii, însă, au reușit la scurt timp să îl rețină pe făptașul de 76 ani datorită martorilor care au reținut numărul de înmatriculare al mașinii sale.
Bătrânul le-a povestit oamenilor legii că, de fapt, nu a avut intenția să o omoare. 

Actualmente, moldoveanca este înafara oricărui pericol, iar agresorul este plasat în arest la domiciliu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam