Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Septembrie 2018 | 10:02
Un fost locuitor din regiunea transnistreană, printre victimele unui accident aviatic din Siria
Un fost ocuitor din regiunea transnistreană se numără printre victimele unui accident aviatic produs în Siria la începutul acestei săptămâni, relatează Moldova 1.
Pavel Tcacenko, în vârstă de 35 de ani, se afla la bordul avionului militar rusesc.
 
Presa din stânga Nistrului scrie că bărbatul s-a născut într-o familie de militari, iar în urmă cu cinci ani s-a mutat în Rusia, unde a fost angajat în armată.
 
El a plecat în misiune în Siria luna trecută.
 
Aparatul de tip Il-20, utilizat în general în misiuni de recunoaştere, a fost doborât pe 17 septembrie, la 35 de kilometri de coasta siriană, de un sistem de rachete S-200 (de fabricaţie rusă). Toţi cei 15 militari aflaţi în avion şi-au pierdut viaţa.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam