Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 August 2017 | 15:40
Un luptător din Moldova a obţinut locul cinci la Mondialele de tineret
Luptătorul Serghei Jepan a obţinut cel mai bun rezultat dintre luptătorii de stil greco-roman la Campionatul Mondial de tineret din Finlanda. El s-a clasat pe locul cinci în limitele categoriei de greutate, 55 de kilograme.
Jepan a început competiția cu o înfrângere în faţa turcului Kerem Kamal, care avea să ajungă în finală, așa că luptătorul moldovean a intrat în recalificări, acolo unde l-a învins pe georgianul Nugzari Tsurtsumia, cu 10-2. 
 
În meciul pentru medalia de bronz, Jepan a fost învins de uzbekul Turabek Tirkashev, scor 0-8. 
 
La Mondialele de tineret au mai evoluat Valentin Petic (66 de kilograme), Victor Buzu (74 de  kilograme) și Nicolae Constantinov (84 de kilograme).  
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam