Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Februarie 2018 | 08:36
Un microbuz cu 13 cetăţeni moldoveni s-a răsturnat în România
Un microbuz în care se aflau 13 cetăţeni moldoveni, s-a răsturnat, miercuri seară, în zona localităţii Creţeşti, judeţul Vaslui, România. Din primele informaţii, o singură persoană ar avea nevoie de îngrijiri medicale, notează site-ul news.ro.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au anunţat despre producerea accidentului. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, dar şi ambulanţe pentru a evalua persoanele implicate şi a le acorda primul ajutor. 

Primele cercetări arată că accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei neadaptate la carosabilul înzăpezit.

Judeţul Vaslui este, până joi la ora 11:00, sub Cod Galben de ninsori abundente. 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam