Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Octombrie 2017 | 08:53
Un microbuz cu moldoveni, implicat într-un accident în România
Un microbuz din Republica Moldova a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul României, doi pasageri fiind transportaţi la spital. Accidentul s-a produs duminică după-amiază pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, scrie stiridebuzau.ro.
Potrivit sursei citate, șoferul unui autoturism, în vârstă de 28 de ani, din București, în timp ce se deplasa pe sensul de mers spre capitală, a pierdut controlul într-o curbă, moment în care a derapat, a intrat apoi pe contrasens unde a fost lovit în spate de un microbuz care transporta 13 călători la Chișinău.

În urma impactului, mai multe persoane au fost rănite. Este vorba despre șoferul autoturismului, bucureșteanul de 28 de ani, și doi pasageri: un copil de cinci ani, care a suferit o fractură la un picior și mama acestuia.

Toți au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale de urgență. La spital au ajuns și două persoane din microbuz care acuzau dureri după producerea accidentului.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam