Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Noiembrie 2018 | 17:03
Un microbuz cu moldoveni, implicat într-un accident în Ucraina
Un microbuz cu opt pasageri moldoveni, care se întorceau în Republica Moldova din Federaţia Rusă, a fost implicat într-un accident rutier. Accidentul s-a produs în această dimineaţă în apropiere de Kiev (Ucraina), relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la agora.md.
Din spusele martorilor şi victimelor, șoferul ar fi adormit la volan și s-a tamponat într-un tir ce staționa pe marginea drumului.

Victimele implicate în accident au fost transportate la spital, însă unele au nevoie de operații din cauza traumelor. O persoană este în comă.

Potrivit protv.md, imediat după impact, şoferul le-ar fi spus pasagerilor că accidentul s-a produs după ce o maşină care venea pe sensul opus al carosabilului l-ar fi orbit cu luminile puternice de la vehicul, în timp ce un martor susţine că de fapt şoferul ar fi adormit la volan. În urma impactului violent, microbuzul a intrat pe jumătate sub camion. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam