Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Septembrie 2014 | 14:15
Un microbuz cu numere moldoveneşti implicat într-un accident rutier în România
Un grav accident de circulaţie s-a produs duminică, 28 septembrie, în comuna Izvorul Crişului din România. O dubă înmatriculată în Republica Moldova a efectuat o depăşire într-o curbă şi a intrat într-o maşină care circula regulamentar. O persoană a fost rănită în accident, anunţă citynews.ro.
Accidentul a avut loc în jurul orei 12.00, la ieșirea din Izvorul Crișului. Potrivit martorilor, șoferul dubei care venea dinspre Huedin spre Cluj a depășit într-o curbă periculoasă, nu a mai putut reintra pe banda regulamentară și s-a izbit de un autoturism care venea din sens opus. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri.

Potrivit reprezentanților Poliției Cluj, șoferul autoutilitarei, un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova, care transporta într-o remorcă două autovehicule, a depășit neregulamentar un autotren, în zonă interzisă.

„În urma impactului, un bărbat de 36 de ani din Harghita a fost rănit și transportat la UPU. Vehiculele au fost, de asemenea, avariate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam