Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 August 2018 | 09:06
Un microbuz cu moldoveni, lovit de un tren în România
Un microbuz în care se aflau opt moldoveni a fost lovit de locomotiva unui tren, în judeţul Vaslui, România, în noaptea de miercuri spre joi, scrie ştirileprotv.ro.
În urma impactului, doi dintre pasageri au fost transportaţi la spital cu politraumatisme, dar se află în afara oricărui pericol. 
 
Accidentul s-a petrecut în localitatea Roşieşti, din judeţul Vaslui. Cei şapte pasageri, împreună cu şoferul, veneau dinspre Bucureşti şi mergeau spre Republica Moldova.
 
La un moment dat, bărbatul aflat la volan a luat-o pe o scurtătură, încercând să ajungă mai repede la vamă, ghidat fiind de GPS şi, fără să cunoască drumul, nu s-ar fi asigurat la trecerea de cale ferată. Deşi l-a observat de la distanţă şi a încercat să-l avertizeze, mecanicul nu a putut evita impactul.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI menţionează că monitorizează cazul și sunt într-o comunicare permanentă cu autoritățile și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Vaslui.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam