Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Iunie 2016 | 12:01
Un microbuz cu pasageri din Moldova, implicat într-un accident rutier în România
Zece persoane au fost rănite după ce un microbuz din Republica Moldova a fost implicat în această dimineaţă, într-un accident rutier, în judeţul Bistriţa-Năsăud din România. Acesta transporta pasageri şi se îndrepta spre Paris, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Mediafax.
Accidentul s-a petrecut pe DN 17 Bistriţa - Cluj, într-o curbă, în localitatea Şintereag. Două microbuze, unul de marfă şi unul de pasageri, s-au ciocnit frontal. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a declarat Cod Roşu de intervenţie.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa, fiind supuşi unor investigaţii medicale amănunţite.

Şoferul microbuzului de marfă afirmă că circula regulamentar, dar a fost lovit de celălalt microbuz. După accident, cinci dintre pasagerii care mergeau spre Paris şi-au continuat drumul cu un autocar.

În urma accidentului, circulaţia pe DN 17 a fost blocată mai bine de o oră. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam